Wishard Pavilion

Indianapolis, IN | 2014 |13,000 SF

Wishard 3.jpg

Wishard Pavilion is at the heart of an open-air plaza between Eskenazi Health Center and the Indiana University-Purdue University campus. Accessible to the entire community, the innovative trellis structure supports seasonal vegetation and encourages year-round activity, a defining element of the design. The overhead trellis is composed of four distinct zones, each responding to its orientation. Below it, intersecting circulation paths invite visitors to interact within a series of sensory spaces. A large event lawn accommodates the hospital’s community outreach programs and plays host to both hospital and campus events. The lightweight hybrid structural system, which includes elements ranging from masts to steel cables, allows for extended column-free spans of over 70 feet. LED lights which change color with the seasons, articulate the planted lattice structure, offering a dynamic welcome to the site. This project has been LEED-certified.

 

CLIENT
Eskenazi Health Center and Indiana University-Purdue University, Indianapolis, United States

TEAM
Diller, Scofidio + Renfro, architect
Land Collective, landscape architect

Photography courtesy of Diller, Scofidio + Renfro